Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

Πέθανε από δάγκωμα καβουριού



Ένας ηλικιωμένος στη Σιγκαπούρη την ώρα που προετοίμαζε για το δείπνο καβούρι, τον δάγκωσε και πέθανε 48 ώρες μετά, από μια σπάνια μόλυνση από βακτήριο που βρίσκεται στα θαλασσινά

Ένας 83χρονος άνδρας που τον δάγκωσε καβούρι την ώρα που το προετοίμαζε για το δείπνο του πέθανε 48 ώρες μετά, από μια σπάνια μόλυνση από βακτήριο που βρίσκεται στα θαλασσινά. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στη Σιγκαπούρη, ο Ταν Μπουν Χοκ, μόλις τον δάγκωσε το καβούρι ξέπλυνε τη μικρή πληγή και έβαλε επίδεσμο. Μετά όμως από λίγες ώρες μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, καθώς άρχισε να έχει εμετούς και διάρροια. Σύμφωνα με δήλωση του γιού του ηλικιωμένου στην εφημερίδα The Straits Times, ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι προσβλήθηκε από ένα πολύ σπάνιο βακτήριο που κατατρώγει τη σάρκα και αποκαλείται Vibrio. Οι γιατροί σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωση του βακτηρίου σε όλου του το σώμα ακρωτηρίασαν το χέρι του 83χρονου, όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το βακτήριο Vibrio είναι ουσιαστικά θανατηφόρο, αλλά σπάνια προσβάλλει τους ανθρώπους. Εκτός από τα καβούρια μπορεί να εντοπισθεί και σε άλλα θαλασσινά ακόμα και σε ψάρια και γαρίδες και καταστρέφεται με το μαγείρεμα, οπότε τα μαγειρεμένα θαλασσινά είναι ασφαλή προς κατανάλωση. Οι γιατροί συστήνουν σε άτομα που προετοιμάζουν φαγητά με καβούρια, να χρησιμοποιούν λαβίδες ή γάντια, να πλένουν πολύ καλά τις δαγκάνες και στη συνεχεία να τις μαγειρεύουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

A to poulaki mou pano sto anthos tis ilikias tou.Telika o kavouras pera apo tin lisi tis eparatis nosou opos ipostirizoun i epistimones ehi lisi ke gia to asfalistiko.Edo se thelo kavoura...........